MAGNOLİA TARİFİ


  Beni yakından tanıyanlar bu tarifime hiç yabancı değillerdir.Evime misafir gelecek kişi mutlaka birgün önceden telefon açıp benden bu tatlımı özellikle ister.Bugüne kadar daha yiyipte beğenmeyen görmedim.Misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli tarifi bence sizde ikramlıklarınız arasına dahil ederseniz hiç pişman olmazsınız benden söylemesi :)
MALZEMELER:
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması (toz)
1 paket bebe bisküvisi sade (Eti cicibebe)

1 yemek kaşığı labne peynir
TARİFİ:
Süt,yumurta,toz şeker,buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye alıp önce iyice birbiriyle harmanlayın daha sonrada sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene kadar ocakta pişirin.Tatlımız pudingten biraz daha akışkan bir hale geldiğinde ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Tatlımız soğurken diğer bir yandan bisküvileri blenderdan geçirip toz haline getirelim.Daha sonra soğuyan pudingimize labne peynir ve pasta kremasını ekleyip blender yardımı ile iyice pudingimize yedirelim.
Son olarakta servis edeceğimiz kabı hazırlayı sırasıyla puding üstüne muz onunda üstüne bisküvileri koyarak kat oluşturalım karşınızda new york'un enfez tatlısı magnolia :)
Tatlıyı dolaba koyup ertesi gün yemenizi tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder